Ομολόγησαν την ενοχή τους ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του “Rena”

Την ενοχή τους σε δέκα από τις έντεκα κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί από τις αρχές της Ν. Ζηλανδίας μετά την έρευνα που διεξήχθη στην περιοχή ASTROLABE REEF OF TARAUNGA σημείο προσάραξης του πλοίου “Rena” στις 5 Οκτωβρίου ,  ομολόγησαν σήμερα ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του φορτηγού πλοίου .

Μεταξύ των κατηγοριών συμπεριλαμβάνονται:

-Άρθρο 65 του νόμου περί θαλασσίων μεταφορών (1994), για διαχείριση πλοίου με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο ρίσκο ή κίνδυνο

-Άρθρο 338 (1B) και (15B) της διαχείρισης των πόρων του νόμου 1991 (RMA) σχετικά με την “απόρριψη επικίνδυνων ουσιών από πλοία ή εγκαταστάσεις ανοικτής θάλασσας".

-S117 (e) και 66 του Νόμου περί Εγκλημάτων, για εσκεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της δικαιοσύνης αλλάζοντας τα έγγραφα που σχετίζονται με την προσάραξη του πλοίου .

Ο πλοίαρχος αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες του Νόμου περί Εγκλημάτων και ο Υποπλοίαρχος τρεις , κάθε μια εκ των οποίων φέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Σήμερα ο πλοίαρχος, εμφανιζόμενος στο Δικαστήριο Tauranga δήλωσε την ενοχή του και στις έξι κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο υποπλοίαρχος δήλωσε ένοχος στη κατηγορία του Νόμου περί Εγκλημάτων θαλασσίων μεταφορών καθώς και στις τρεις κατηγορίες που αφορούν το νόμο περί εγκλημάτων, δηλώνοντας όχι ένοχος στην κατηγορία για την εσφαλμένη διαχείριση πόρων .

Δύο μέρες ακρόασης θα δοθούν αν είναι αναγκαίο στις 22 και 23 Μαρτίου να ακουστούν επιχειρήματα όσον αφορά τις κατηγορίες για  τη διαχείριση πόρων (RMA) .

Η ποινή θα ανακοινωθεί στο δικαστήριο της TARAUNGA στις 25 Μαΐου .












ΠΗΓΗ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.