Φωτιά σε πλοίο της εταιρείας του Concordia

Με 1049 επιβαίνοντες
Για ακόμη μία φορά η εταιρεία του Costa Concordia βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς μετά το τραγικό ναυάγιο  στην Ιταλία , όπου το ανωτέρω κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, ακυβέρνητο πλέει το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, το οποίο ανήκει στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Costa Allegra πλέει 260 μίλια μακριά από τις ακτές των Σεϋχελλών, κοντά στο νησί Alphonse,  μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο  των ηλεκτρικών γεννητριών. Στο πλοίο  βρίσκονται περισσότεροι από 1049 επιβάτες και πλήρωμα, από τους οποίους οι 636 πρόκειται για επιβάτες και οι 413 για πλήρωμα.

Η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra κατεστάλη γρήγορα και ευτυχώς  δεν τραυματίσθηκε κανένας από τους 1.049 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Μαδαγασκάρη και παρέμενε χωρίς κινητήρα περίπου 200 ναυτικά μίλια μακριά από τις Σεϋχέλλες, τον τελικό του προορισμό, στον Ινδικό Ωκεανό. 

Σύμφωνα με τον ναυτικό διευθυντή της Costa Crociere, Giorgio Moretti, στην περιοχή αναμένεται να φτάσει ένα φορτηγό πλοίο, ενώ δύο γαλλικά αλιευτικά σκάφη οδεύουν επίσης προς τα εκεί, για να βοηθήσουν όπως μπορούν.

«Όταν φτάσουν τα ρυμουλκά, ο καπετάνιος θα αποφασίσει αν πρέπει να τραβήξει  το σκάφος με τους επιβάτες  ή αν θα επιβιβαστεί ο κόσμος σε άλλο πλοίο»,  δήλωσε ο Moretti, προσθέτοντας ότι οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.





ΠΗΓΗ-protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.