Δυο αδέλφια έζησαν τον «διπλό» εφιάλτη του Concordia και του Allegra


ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΩΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΣΤΑ 2 ΠΛΟΙΑ
Η 23χρονη Ρεμπέκα και
ο 19χρονος αδερφός της Τζέιμς.
(φωτό: Daily Mail/ Alan Evans/newsteam.co.uk)
Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας έκανε δυο αδέλφια από την Βρετανία να ζήσουν το «διπλό» θρίλερ με τα πλοία της εταιρείας Costa Crociere. Ο 19χρονος Τζέιμς Τόμας ήταν επιβάτης στο Concordia που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου πολύ κοντά στο νησάκι Τζίλιο της Ιταλίας, ενώ η αδερφή του, η 23χρονη Ρεμπέκα, είναι επιβάτης στο Costa Allegra που έπλεε ακυβέρνητο μετά από φωτιά που ξέσπασε χθες στο μηχανοστάσιο.Τα δυο αδέλφια είναι χορευτές και εργάζονται για την εταιρεία Costa Crociere.
Η τύχη όμως κάθε άλλο παρά ήταν με το μέρος τους, αφού έμελλε και οι δυο να ζήσουν τον εφιάλτη, ο Τζέιμς στην Ιταλία και η Ρεμπέκα στον Ινδικό Ωκεανό.
Ο 19χρονος Τζέιμς Τόμας ήταν ευτυχώς μεταξύ των τυχερών που επέζησαν μετά το ναυάγιο και μάλιστα χαρακτηρίστηκε «ήρωας» για την προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να βοηθήσει τους τρομοκρατημένους επιβάτες να εγκαταλείψουν το βυθιζόμενο πλοίο, το μοιραίο βράδυ της 13ης Ιανουαρίου.


«Άρπαξα μια σωσίβια λέμβο με το ένα χέρι και με το άλλο την κουπαστή, αφήνοντας τους ανθρώπους να σκαρφαλώσουν στους ώμους και στο σώμα μου…Τον τελευταίο που βοήθησα ήταν ένας γάλλος και η ανάπηρη σύζυγός του…» λέει ο Τζέιμς, περιγράφοντας πως κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του εκείνες τις κρίσιμες ώρες, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν «γέφυρα» για τους επιβάτες του Concordia.
Η μητέρα των παιδιών, Τζέιν, κρατά την φωτογραφία τους (Daily Mail/ Caters News Agency).
Η μητέρα των παιδιών, Τζέιν, κρατά την φωτογραφία τους (Daily Mail/ Caters News Agency).
Προτού προλάβουν να νιώσουν ανακούφιση για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του γιου τους, οι γονείς του 19χρονου έμαθαν έκπληκτοι ότι και η κόρη τους ζούσε έναν εφιάλτη στη μέση του ωκεανού.
«Απλώς δεν μπορούμε να το πιστέψουμε και είμαστε εμβρόντητοι που αυτό μας συμβαίνει ξανά. Δεν μπορούμε να το εκφράσουμε με λέξεις. Πραγματικά ανησύχησα όταν το έμαθα, εξαιτίας όσων πέρασε ο Τζέιμς...Τουλάχιστον για εκείνον ήταν καλύτερα τα πράγματα, γιατί βρισκόταν πολύ πιο κοντά στην ακτή. Για την Ρεμπέκα είναι ανησυχητικό γιατί βρίσκεται στην μέση του Ωκεανού» λέει στην Daily Mail ο Μαρκ, πατέρας των παιδιών, ενώ η σύζυγός του Τζέιν προσθέτει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει ξανά το ίδιο- είναι σαν εφιάλτης».
Το Costa Allegra ρυμουλκείται με προορισμό τις Σεϋχέλλες, αλλά δεν αναμένεται να φθάσει πριν την Πέμπτη.




ΠΗΓΗ-ethnos.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.