Διαλύσεις: Δυσκολεύτηκαν οι Cash Buyers


Στην προηγούμενη εβδομαδιαία ανασκόπηση είχαμε αναφέρει ότι ο αυξημένος αριθμός των διαλύσεων, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσφερόμενες τιμές.

Πραγματικά αυτή την εβδομάδα ο όγκος των διαλύσεων ξεπέρασε τους 1,5 εκατομμύρια τόνους και φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστες τις τιμές όπου είχαν διορθωτική πορεία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι Cash Buyers δυσκολεύτηκαν να έρθουν σε συμφωνία με τους End Buyers και αρκετές συμφωνίες κλειστήκανε σε Break Even.

Αναμφισβήτητα η αγορά αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται σαν Buyer’s Market και μέχρι να ισορροπήσει η προσφορά και ζήτηση αυτό θα συνεχιστεί. Η αρνητική ψυχολογία λόγω των μειωμένων ναύλων σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές διάλυσης, οδήγησε αρκετούς πλοιοκτήτες στο να επιλέξουν τον δρόμο των διαλυτηρίων δημιουργώντας όμως αυτή την υπερ-προσφορά τονάζ και αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά πλοία υποψήφια χωρίς όμως να έχουν κλειστεί ακόμη.

Όλα δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί μέχρι το πλεονασματικό τονάζ να μειωθεί το οποίο όμως θα γίνει σε χαμηλότερες τιμές προς απογοήτευση των πλοιοκτητών. Ο συνολικός αριθμός των διαλύσεων ήτανε 1,603,308 DWT εκ των οποίων περίπου το 47% (746,362 DWT) ήτανε πλοία ξηρού φορτίου, το 50% (806,811 DWT) δεξαμενόπλοια, και το 3% (50,135 DWT) Reefers καιContainers.

Οι τιμές για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια κινήθηκαν ως εξής:


Ινδία: Από $ 465 - $ 495 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα.

Πακιστάν: Από $ 460 - $ 490 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα.

Μπαγκλαντές: Από $ 465 - $ 495 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα

Κίνα: Από $ 410 - $ 430 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα.





ΠΗΓΗ: G.Moundreas SA
-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.