Τρία νέα πλοία στη ναυαρχίδα της Αγγελικής Φράγκου


Μια προσπάθεια επέκτασης της «οικογένειάς» της, έχει ξεκινήσει η Navios Maritime Acquisition, της Αγγελικής Φράγκου, προσθέτοντας στο στόλο της τρία νέα δεξαμενόπλοια.
Η ναυτιλιακή εταιρεία αποτελεί τη ναυαρχίδα της σιδηράς κυρίας των επτά θαλασσών –στον τομέα των δεξαμενόπλοιων- και είναι εισηγμένη στο NYSE. 

Σημειώνεται ότι οι άλλες δύο εταιρείες της κας Φράγκου είναι εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο και πρόκειται για τη Navios Holdings και τη Νavios Partners οι οποίες δραστηριοποιούνται στο ξηρό φορτίο.

Η Navios Maritime Acquisition, τον Ιανουάριο, ολοκλήρωσε την εξαγορά τριών υπό ναυπήγηση MR2 product tankers, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν από το Κορεατικό Ναυπηγείο στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι 106,5 εκατ. δολ. Η αγορά τους θα χρηματοδοτηθεί από μία νέα πιστωτική γραμμή, ύψους 84,4 εκατ. δολ.

Επίσης, τον Ιανουάριο, η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο «Nave Estella», ένα LR1 product tanker, μεταφορικής ικανότητας 75.000 dwt. Το πλοίο ναυλώθηκε αμέσως με μέσο καθαρό ναύλο 11.850 δολ. για τρία χρόνια, με οψιόν για δύο ακόμη χρόνια. Η συμφωνία ναύλωσης προβλέπει συμμετοχή στα κέρδη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, έσοδα 39,7 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 56,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, που ήταν 25,4 εκατ. δολ.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην προσθήκη νέων πλοίων στο στόλο. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,5 εκατ. δολ., έναντι ζημιών 4,4 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2010.





ΠΗΓΗ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.