Ποιος είναι ο Ισίδωρος Κούβελος

Διαβάστε ποια είναι η πορεία του επιχειρηματία και συζύγου της Ντ. Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου. Πλούσια δράση στον αθλητισμό και στον τομέα της Ναυτιλίας (Pics)
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και σύζυγος της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη,  κατονομάστηκε ως το συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, που τον Μάρτιο του 2011 μετέφερε στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Γεννημένος στην Αθήνα, το 1953, ο Ισίδωρος Κούβελος από νωρίς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με τον στίβο και το μπάσκετ, ως αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.
Οι σπουδές στα ναυτιλιακά και η εφοπλιστική δραστηριότητα
Το 1972 αναχώρησε για το Λονδίνο, όπου σπούδασε στα ναυτιλιακά στη Σχολή Εξωτερικού Εμπορίου του Λονδίνου (Diploma in Shipping). Συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Λονδίνου (CITY OF LONDON POLYTECHNIC, Certificate in Shipping and Shipbroking), όπου ειδικεύτηκε στη ναυλομεσιτεία και διαχείρηση πλοίων.
Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε στο Λονδίνο σε Ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, μέσω της οποίας υπεδείχθη και έγινε αποδεκτός στο Διεθνές Κέντρο Ναυλώσεων του Λονδίνου (BALTIC EXCHANGE), κατά την διάρκεια των ετών 1974 με 1976.
Στο τέλος του 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και ίδρυσε συνεταιρικά ναυτιλιακή εταιρεία, επ’ ονόματι SOUGERKA MARITIME CO. LTD., ασχολούμενη με ναυλώσεις και αγοραπωλησίες καθώς και διαχείρηση πλοίων μέχρι το έτος 1998.
Το 1998 αποχώρησε οικειοθελώς και ίδρυσε δική του ναυτιλιακή εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο, στον Πειραιά, την ISK SHIPPING LTD, την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα.
Από το 1998, ο Ισίδωρος Κούβελος είναι παντρεμένος, σε δεύτερο γάμο, με την τέως Υπουργό Εξωτερικών και νυν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι πατέρας τριών παιδιών από τον πρώτο του γάμο, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού.

Η εντατικότερη ενασχόληση με τον αθλητισμό
Κατά την διάρκεια των ετών 1981 – 1984 ασχολήθηκε σαν Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος με την ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ στον Πειραιά.
Το 1985 μαζί με φίλους ίδρυσε στο Θησείο την ομάδα μπάσκετ ΓΣ ΘΗΣΕΑΣ, η οποία μέχρι το 1989 κέρδισε την άνοδο της σε πέντε κατηγορίες.
Από το 1989 εώς το 1995 ασχολήθηκε ενεργά με το τμήμα μπάσκετ του ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στην θέση του γενικού Αρχηγού και Αντιπροέδρου ΤΑΚ, τον οποίο ευτύχησε να οδηγήσει στην κατάκτηση κυπέλλου Ελλάδος το 1991, πρόκριση στους τέσσερις του κυπέλλου ΚΟΡΑΤΣ, πρόκριση στην EUROLEGA κτλ.
Η "Ολυμπιακή" αναγνώριση
Η ενασχόληση του μικρού του γιου Σπυρίδωνα με το άθλημα της ιππασίας, τον ώθησε να ασχοληθεί με τα δρώμενα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας όπου πρώτο ασχολήθηκε τον Μάϊο του 2001 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Το 2005 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Με τη δεύτερη ιδιότητά του δημιούργησε τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την χορηγία του ιδρύματος Ι. Λάτση.
Τον Οκτώβριο του 2006 ανέλαβε με εντολή της Ελληνικής Κυβέρνησης την προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 για την Ελλάδα (Βόλος – Λάρισα).

Ένα χρόνο μετά, στις 27 Οκτωβρίου 2007, στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Μ.Α., στην Πεσκάρα της Ιταλίας, σε ψηφοφορία μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών και μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής των χωρών της Μεσογείου, η Επιτροπή επικράτησε με ψήφους 37 – 34 της Κροατίας, η οποία διεκδικούσε για 4η φορά τους αγώνες και ανέθεσε στην Ελλάδα (Βόλος – Λάρισα) την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Το 2006 εξελέγη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο του 2008.
 

Τον Οκτώβριο του 2008 επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε.Ο.Ι. και τον Ιανουάριο του 2009 μέλος της Ε.Ο.Ε. για μια νέα θητεία, ως εκπρόσωπος της Ιππασίας.
 

Τον Φεβρουάριο του 2009 στις εκλογές της Ε.Ο.Ε. εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων.
Την ίδια χρονιά, εξελέγη επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
 


(Πληροφορίες: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή)
Σοφία Κατσαρέλη
ΠΗΓΗ.news247.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.