Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της πειρατείας


Μικρές είναι οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου αναφορικά με την αντιμετώπιση της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι στο άρθρο 10 που αναφέρεται στις κυρώσεις των υπευθύνων για τη χρήση ένοπλων φρουρών στα πλοία, προστίθεται επιπλέον μία παράγραφος, η οποία επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και επιβολή προστίμου στην περίπτωση παράβασης των όρων άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 45 του κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.
Στο άρθρο 10 η παράγραφος 1 αναφέρει, ότι τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 9 μηνών ή χρηματική ποινή οποιοδήποτε ένοπλος φρουρός επιβαίνει στο πλοίο χωρίς τη σχετική άδεια καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι του πλοιοκτήτη ή του διαχειριστή του πλοίου ή της εταιρείας της παροχής υπηρεσιών αλλά και ο πλοίαρχος.
Ακόμη στο άρθρο 10 η παράγραφος 2 επισημαίνει, ότι όπλα και πυρομαχικά των ένοπλων φρουρών για τα οποία δεν έχει εκδοθεί άδεια η έγκριση των αρχών της σημαίας του πλοίου κατάσχονται και δημεύονται υπέρ του λιμενικού σώματος.
Να σημειωθεί πως υπήρξαν εναντιώσεις για το άρθρο 12 το οποίο αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών ασφάλεια στα πλοία από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζει ότι: "είμαστε αντίθετοι στο άρθρο 12 με βάση το οποίο στελέχη των ειδικών μονάδων του Λιμενικού Σώματος μπορούν να διατίθενται για τη φύλαξη εμπορικών πλοίων, αφενός λόγω της χαμηλής επιχειρησιακής διαθεσιμότητας και αφετέρου επειδή δεν έχει προσδιοριστεί σαφές νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την ευθύνη".



ΠΗΓΗ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.