Γ. Κουμουτσάκος: Πρόταση για τη ναυτική εκπαίδευση

Επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης της πρότασης οδηγίας για το ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των ναυτικών, ζήτησε κατά την εισήγησή του στην πρώτη ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ για το ζήτημα αυτό, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με δεδομένο ότι η Συμφωνία της Μανίλα (STCW 2010) τέθηκε σε ισχύ από την 1/1/2012, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν, λόγω της καθυστέρησης στην υιοθέτηση της υπό συζήτηση Οδηγίας η οποία έχει ως σκοπό την προσαρμογή του κοινοτικού δικαίου στην STCW.

Ειδικότερα αυτό ισχύει στις περιπτώσεις ελέγχου των υπό ευρωπαϊκή σημαία πλοίων από τρίτα κράτη λιμένα τα οποία εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τη Συμφωνία της Μανίλα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των ναυτικών και την πιστοποίηση τους.

Για αυτό και ζήτησε να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η προπαρασκευαστική νομοθετική διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να περιοριστούν ή και αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέδειξε επίσης το ζήτημα της εκπαίδευσης των ναυτικών στην αντιμετώπιση της πειρατείας που έχει αποκτήσει διαστάσεις μάστιγας και θέτει σε κίνδυνο την ζωή και ασφάλεια των ναυτικών. Όπως ανέφερε, η εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να βασιστεί στις «Βέλτιστες διαχειριστικές πρακτικές» του ΟΗΕ και στον Διεθνή Κώδικα για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Σχετικά με το ζήτημα της συγκέντρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τυποποιημένων στοιχείων όσον αφορά το ναυτικό επάγγελμα, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε θετική την τροπολογία του εισηγητή κ. Σίμπσον για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, με την οποία ζητά να υπάρχει ανωνυμία των δεδομένων για τους ναυτικούς που διαβιβάζονται από τα κράτη μέλη. Τέλος, τόνισε ότι η συγκέντρωση αυτών των στοιχείων θα πρέπει να γίνεται αυστηρά και μόνο για στατιστική χρήση.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία που έχει η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας για την ελκυστικότητα των ναυτικών και τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ΕΕ στην παγκόσμια ναυτιλία.












ΠΗΓΗ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.