Σταματά το Ιράν την πώληση πετρελαίου στην Ελλάδα;


Αντίποινα της Τεχεράνης στο εμπάργκο της ΕΕ;
Ενα ακόμη επεισόδιο στις διπλωματικές αψιμαχίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν γράφεται με τη δημοσίευση πληροφοριών ότι το καθεστώς της Τεχεράνης αρνήθηκες να εφοδιάσει δεξαμενόπλοιο με 500 χιλιάδες βαρέλια αργού πετρελαίου τα οποία σχεδιαζόταν να μεταφερθούν στην Ελλάδα.Η είδηση δημοσιεύθηκε από το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars και αναμεταδόθηκε από το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters το οποίο εκτίμησε ότι πρόκειται για αντίποινα του Ιράν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει να προμηθεύεται ιρανικό πετρέλαιο από την 1η Ιουλίου του 2012.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το ιρανικό πρακτορείο Fars και αναδημοσίευσε το Reuters, οι ιρανικές αρχές αρνήθηκαν να μεταφορτώσουν τα 500 χιλιάδες βαρέλια αργού ππετρελαίου σε δεξαμενόπλοιο που επρόκειτο να μεταφέρει τον μαύρο χρυσό σε κάποιο διυλιστήριο στην Ελλάδα. Και τα δύο πρακτορεία ειδήσεων δεν προσδιορίζουν την ημερομηνία που υποτίθεται ότι συνέβη το περιστατικό, ούτε το όνομα του πλοίου το οποίο αρνήθηκαν να φορτώσουν οι Ιρανοί.

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων Άγγελος Στράνης, μιλώντας στο protothema.gr, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ έχει σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγές δε, της Motor Oil επιβεβαιώνουν στο protothema.gr την πρόσφατη επίσημη τοποθέτηση του ομίλου κατά την οποία «η MotorOil δεν προμηθεύεται πλέον ιρανικό πετρέλαιο».
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η κάλυψη των ελληνικών αναγκών σε πετρέλαιο από το Ιράν έχει περιοριστεί στο 20% περίπου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τα ΕΛΠΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξευρεθούν εναλλακτικές πηγές ανεφοδιαασμού με πετρέλαιου μετά το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.









ΠΗΓΗ-protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.