«Αν η Ελλάδα έχει σήμερα μια ελπίδα, τη χρωστάει στη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων»


Παρέμβαση Γ. Πλακιωτάκη στο World Shipping Congress
Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στο World Shipping Congress με θέμα “Shipping the future” των Financial Times (Αθήνα, 19 και 20 Φεβρουαρίου) ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε σημερινή παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αν η Ελλάδα έχει σήμερα μια ελπίδα, τη χρωστάει στη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Σήμερα ακούγεται κατά κόρον πως «η ναυτιλία είναι προτεραιότητα». Όμως, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, αφού στον δημόσιο λόγο στα 1000 πράγματα τα 1001 χαρακτηρίζονται ως προτεραιότητα. Δε φτάνει αυτό. Η ναυτιλία πρέπει να αναδειχθεί ως «η προτεραιότητα». Ανταγωνιστική και εξωστρεφής από τη φύση της η ναυτιλία και η ναυτοσύνη των Ελλήνων μπορεί –και πρέπει- να αναδειχθούν σε ένα νέο Εθνικό Όραμα.
Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση σε όλα τα επίπεδα που μας απειλεί με καταστροφή και χρεωκοπία. Είναι ανάγκη να στηριχτούμε στις αρετές μας. Και η ναυτοσύνη είναι μία από τις σημαντικότερες. Είναι ανάγκη να στηριχτούμε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η ναυτιλία είναι το σημαντικότερο από αυτά. Η ναυτιλία με την πιο πλατιά της έννοια. Από την ποντοπόρο ναυτιλία μέχρι τη ναυπηγοεπισκευή και το θαλάσσιο τουρισμό.
Η ναυτιλία, όμως, δε λειτουργεί στο κενό. Λειτουργεί και αποδίδει πραγματικά μόνο σε ένα θετικό υποστηρικτικό περιβάλλον που θα την ενθαρρύνει να ξεδιπλώσει το όραμά της και να δώσει τα οφέλη που πραγματικά μπορεί να δώσει. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένα Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Όχι μόνο να συζητάμε για κάποια λιμάνια της. Ολόκληρη η χώρα πρέπει να αφουγκράζεται τον παλμό της ναυτιλίας.
Σήμερα στον παγκόσμιο καταμερισμό, οι χώρες δίνουν αγωνιώδεις μάχες για να βρουν θέση και ταυτότητα, μέσα στις μεγάλες αναταράξεις. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε τη θέση μας εκεί που είμαστε τελευταίοι. Η θέση μας και η ταυτότητά μας πρέπει να είναι εκεί που είμαστε πρώτοι και καλύτεροι»!





ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.