ΣΕΕΝ: "Πλήγμα για την ακτοπλοία η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι γνωστόν ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσιάζουν μείωση της κινήσεως επιβατών, η οποία καταγράφεται από 5% έως 30% ανά γραμμή για το 2011 σε σύγκριση με την κίνηση του 2010.

Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα τόσο για τους εργαζόμενους της χώρας όσο και για την επιβίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου η επιχειρούμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και η αυτονόητη παύση της διεξαγωγής προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κοινωνικός τουρισμός με εκδρομικά προγράμματα χιλιάδων εργαζομένων, που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά με μικρό κόστος.

Ο στοχευμένος αυτός εσωτερικός τουρισμός επί σειρά ετών τόνωνε μεταξύ άλλων τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας, τα τουριστικά καταλύματα και τις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο εσωτερικός τουρισμός έχει πληγεί υπέρμετρα κατά τα τελευταία δύο έτη από την διεθνή και εθνική οικονομική κρίση. Η κατάργηση του ΟΕΕ ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση και του μέτρου του εσωτερικού τουρισμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ο ΣΕΕΝ καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της για διακοπή του μειωμένου κόστους προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και διακοπών των εργαζομένων με την κατάργηση του ΟΕΕ.»





ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.