Κρίση: Εξασθένιση μέχρι το 2013 στη ναυτιλία


Συνέχιση της εξασθένισης στο ναυτιλιακό τομέα μέχρι το 2013 βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Paragon Shipping, Μιχάλης Μποδούρογλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η εταιρεία του να αλλάξει όρους των δανείων της, σε συμφωνίες χρηματοδότησης που έχει συνάψει με τράπεζες.

 «Ενδεχομένως να παραβιάσουμε ορισμένες συμφωνίες (covenants), καθώς σε περιόδους επιβράδυνσης οι εταιρείες συνηθίζουν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μποδούρογλου, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της εταιρείας από την ίδρυσή της το 2006.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Paragon Shipping ανέφερε επίσης ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον χρήματα, με αποτέλεσμα η ναυτιλιακή χρηματοδότηση να έχει γίνει σήμερα ιδιαίτερα δύσκολη, να σπανίζει και να είναι πολύ ακριβή, αν και δεν εκφράζει ανησυχίες ως προς τη ρευστότητα της εταιρείας του.

Επιπλέον, ο κ. Μποδούρογλου επισημαίνει ότι η κατάσταση ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά για τον κλάδο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει κερδοσκοπικές παραγγελίες πλοίων σε μία ήδη υπερφορτωμένη αγορά. Στόχος της Paragon, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, είναι μείωση των κεφαλαιακών εξόδων περισσότερο από 20% στην αγορά ξηρού φορτίου εφέτος, καθώς ευελπιστεί να περιορίσει το κόστος συντήρησης.





ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική 
         - marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.