«Maria L» : Άμεσα να αντιδράσει η κυβέρνηση στο έγκλημα

Στους δύο Έλληνες ναυτικούς του Ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Astro Saturn» οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στη Βενεζουέλα εδώ και περισσότερο από 20 μήνες, καθώς στο πλοίο τους εντοπίσθηκαν ναρκωτικά, έρχονται τώρα να προστεθούν και οι ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «Maria L», της ναυτιλιακής εταιρίας «Βροντάδος», συμφερόντων Μ.Δ.Λω.

Το γεγονός πως και τα δύο περιστατικά συνδέονται με πλοία δύο ναυτιλιακών εταιριών πέραν κάθε υποψίας, καταδεικνύει από μόνο του τη σοβαρότητα τους και υποχρεώνει την Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε μια και μόνον λύση, την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται στα μπουντρούμια της Βενεζουέλας ως όμηροι.

Η χθεσινή ανακοίνωση για τη νέα σύλληψη των ναυτικών του «Maria L» προκάλεσε τουλάχιστον αγανάκτηση στην Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα καθώς το πλοίο ανήκει σε μια ιστορική εταιρία, κόσμημα για την Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η «Βροντάδος Σηππινγκ» είναι μια εταιρία που συνδέεται με την οικογένεια Λω. Γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά από τον αείμνηστο Δημήτρη Λω και στη συνέχεια από τον Μαθιώ Δ. Λω.

Στην διάρκεια των τελευταίων ετών ο κ. Λω «διαβάζοντας» ορθά την αγορά και την πορεία της τοποθετήθηκε εγκαίρως σε σειρά νέων ναυπηγήσεων, με μια οξυδέρκεια που του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους φορτηγών πλοίων στον κόσμο.

Είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ναυτιλιακή εταιρία που ανήκει, σε αυτό που λένε οι παλιοί στην Ακτή Μιαούλη, «νοικοκύρηδες» και ως εκ τούτου είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση για τις αθλιότητες που συμβαίνουν σήμερα στην Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση έχει υποχρεώσει να κινηθεί άμεσα στέλνοντας – έστω για μια φορά – ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τα διαμάντια της Ελληνικής ναυτιλίας σε βορά πολιτικών σκοπιμοτήτων οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν μαζί της.

Αν δε το πράξει θα είναι συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των υγιών και παραγωγικών ναυτιλιακών δυνάμεων του τόπου.





ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.