Ηχηρό όχι Φωστηρόπουλου στις προτάσεις Γεωργιόπολου


Να λάβει βοήθεια από τον όμιλο Φωστηρόπουλου επιχείρησε σύμφωνα με το Lloyd’s List και τον παραπάνω επιχειρηματία, ο Έλληνας εφοπλιστής Πέτρος Γεωργιόπουλος του οποίου η εισηγμένη ναυτιλιακοί Genmar αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Αν και ο Γεωργιόπουλος αρνείται τις σχετικές πληροφορίες ο Κώστας Φωστηρόπουλος επικεφαλής της ναυτιλιακής Almi Tankers του μεγάλου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου ( ίδρυση 1926,εργοστάσιο BIAMAΞ, ακίνητα κ.ο.κ.), αποκάλυψε πως έγιναν αιφνιδιαστικές προτάσεις από την General Maritime Corporation ώστε η Almi να δώσει τα 5 από τα 10 νεότευκτα τανκερ suezmax που κατασκευάζει έναντι μετοχών στην εισηγμένη του Γεωργιόπουλου.

«Ευγενικά αρνηθήκαμε» δηλώνει ο Φωστηρόπουλος που εξέπληξε την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα πριν δύο χρόνια όταν κατέβαλε σε μετρητά προκαταβολή 40% επί συνολικού τιμήματος 600 εκατ. δολ. ασυνήθιστα υψηλή για την παραγγελία των 10 δεξαμενόπλοιων.

Η κίνηση του αυτή που συμπληρώθηκε πρόσφατα και από ιδιαίτερα συμφέρουσα για την Almi τραπεζική χρηματοδότηση από ονόματα όπως οι Credit Agricole, Deutsche Bank και UBS, απεκάλυψε την τεράστια οικονομική επιφάνεια του ομίλου η οποία έλκει την ισχύ της από πολλές δεκαετίες πριν όταν ο Φωστηρόπουλος λειτουργούσε εργοστάσιο κατασκευής λεωφορείων αλλά και την αντιπροσωπεία της Daimler στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον Credit Suisse και HSH Nordbank φέρονται να βρίσκονται στο κατώφλι νέων χρηματοδοτήσεων προς την Almi.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Γεωργιόπουλος επιχείρησε να «παντρευτεί την ρευστότητα αυτή» χωρίς όμως επιτυχία γεγονός που δεν πρέπει να εκπλήσσει αφού ουσιαστικά πρόκειται για δύο αντιδιαμετρικά αντίθετες από πλευράς ταμειακής άνεσης ναυτιλιακές.

«O Γεωργιόπουλος επιθυμεί να προβάλει την ικανότητά του ως dealmaker προκειμένου να πείσει τις τράπεζες να τον στηρίξουν» αναφέρουν στην ακτή Μιαούλη θυμίζοντας πως αντιμετωπίζει προβλήματα και στην επίσης εισηγμένη Aegean την οποία τρέχει καθώς ο ιδρυτής της Δ. Μελισσανίδης έχει ασυμβίβαστα με βάση το κανονιστικό πλαίσιο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

ΑΠΟ-newscode.gr Του Γιώργου Γ. Λιάρου

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.