Σχόλιο Marinews: Περί καταβολής αμοιβών στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας

Στη ναυτιλία υπάρχει η τάση δημιουργίας μύθων. Ένας εξ αυτών ήταν η πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές εταιρείες απολαμβάνουν σταθερότητας στις πληρωμές των αποδοχών τους πολύ υψηλότερης αυτής των εργαζομένων σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Όπως λένε και στην σχετική τηλεοπτική εκπομπή, "the myth was busted", δηλαδή, αυτός ο μύθος, όπως και κάποιοι άλλοι συναφείς, απερρίφθη.Στην ερώτηση της εβδομάδας του Marinews.gr περί αποδοχών, αν αποκλείσουμε τις απαντήσεις «δεν απαντώ» και «είμαι απολυμένος» που αντιπροσωπεύουν το 30% , οι υπόλοιπες δείχνουν τα εξής:

Α. Το ποσοστό εργαζομένων που εισπράττουν κανονικά τις αποδοχές τους είναι 47,67%.

Β. Το ποσοστό που πληρώνονται με μεγάλη η μικρή, καθυστέρηση είναι 20,93%.

Από την άλλη πλευρά το ποσοστό που έχει απολυθεί είναι πολύ υψηλό, 15,7% αυτών που εργάζονται.
Η ανεργία αυτών που εργάζονται στα ναυτιλιακά γραφεία – σε αντίθεση με την ανεργία στο χώρο των ναυτικών- δεν παρακολουθείται από κανένα φορέα και για αυτό παραμένει στο σκοτάδι.
Το αυτό συμβαίνει και με την καθυστέρηση στην καταβολή αμοιβών.
Διερωτάται κάνεις αν αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να τύχουν προσεκτικότερης μελέτης, ενδεχομένως από κάποιο από τα ναυτιλιακά μας πανεπιστήμια.


ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.