Νέες επενδύσεις η Cosco στην Ελλάδα

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η Cosco. Ειδικότερα στη συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη με τον πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο, συμφωνήθηκε η περαιτέρω επενδυτική παρουσία της εταιρίας στον Πειραιά, αλλά και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος σε λιμάνια, ναυπήγηση πλοίων και logistics. Η COSCO δεσμεύτηκε ότι θα ναυλώσει τα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την χρηματοδότηση τους αλλά και την πληρότητα του μεταφορικού τους έργου.

Οι συμφωνίεςΓια τις επαφές του στην Κίνα ο Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε:

« Ο συνδυασμός επίσημων και επιχειρηματικών επαφών μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η φιλία και η ειλικρινής διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δυο κρατών είναι πλέον βαθιά εδραιωμένες και στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Είχα την ευκαιρία στις συναντήσεις μου με την πολιτική ηγεσία της Κίνας , να επιβεβαιώσω την κοινή κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε. Ανταλλάξαμε απόψεις και διαπιστώσαμε κοινές θέσεις σε ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων Που αφορούν τη ναυτιλιακή και γενικότερα συνεργασία των χωρών μας» και προσέθεσε:

«-Η Κίνα δήλωσε την επιθυμία της να ενισχύσει το κεφάλαιο των 5 δισ. δολ φθάνοντας έως και τα 8-10 δισ. δολ για ναυπηγήσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών στα ναυπηγεία της χώρας αποδεχόμενη παράλληλα και το ελληνικό αίτημα για αντίστοιχη ενίσχυση των ναυλώσεων πλοίων της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας απο Κινέζους ναυλωτές.

Αυτό αποτελεί πράγματι, μια εξαιρετική περίπτωση win-win διαδικασίας, η ποια είμαι βέβαιος θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

- Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί η εκ μέρους της Κίνας αναγνώριση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας και την αυτοδύναμη Επαναφορά της στις διεθνείς χρηματαγορές.

- Την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας στην αγωνία της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας που μου εκφράσθηκε για την τύχη των Κινεζών υπηκόων που εργάζονται στη Λιβύη. Κατόπιν εντολών του κ. Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την παροχή συνδρομής, διενεργήθηκαν αστραπιαία όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Κι ήδη η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο χορήγησε άμεσα visa σε Κινέζους υπαλλήλους για να μεταβούν στην Ελλάδα κι να μεριμνήσουν για τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών τους με ασφάλεια.

Όμως τα εύσημα ανήκουν στην ελληνική πλοιοκτησία η οποία αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη μεγαλοσύνη της ελληνικής ναυτιλίας διέθεσε επτά πλοία σε εμπόλεμη περιοχή τα οποία μεταφέρουν χιλιάδες Κινέζους υπηκόους στην Ελλάδα. Και γι αυτό το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Zhang Dejiang που συντονίζει την επιχείρηση επαναπατρισμού των Κινεζών από τη Λιβύη, μου εξέφρασε τα θερμά του ευχαριστώ προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση μας».

ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.