Ενίσχυση της χρηματοδότησης Ελλήνων εφοπλιστών προαναγγέλουν κινεζικές τράπεζες


Την βούλησή τους να αυξήσουν την χρηματοδότηση των ελλήνων εφοπλιστών που θα θελήσουν να κατασκευάσουν τα πλοία τους στα ναυπηγεία της Κίνας διατύπωσαν οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών οργανισμών της Κίνας, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη. Μάλιστα, οι κινεζικές τράπεζες σκοπεύουν να αυξήσουν το ποσό της χρηματοδότησης στα 10 δισ. δολάρια, έναντι 5 δισ. δολάρια που έχουν συμφωνηθεί.

Επίσης, δεσμεύτηκαν ότι οι όροι της δανειοδότησης προς τους έλληνες πλοιοκτήτες θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί και θα παροτρύνουν τους πελάτες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης υπέγραψε το «Σχέδιο Δράσης», το οποίο θα υλοποιήσει τη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών της ναυτιλίας με 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή πλοίων τους σε κινεζικά ναυπηγεία.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της COSCO
Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της συνάντησης του κ. Διαμαντίδη με τον πρόεδρο της Cosco Captain Wei Jiafu στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ενίσχυση της περαιτέρω επενδυτικής παρουσίας της εταιρίας στον Πειραιά, αλλά και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος σε λιμάνια, ναυπήγηση πλοίων και logistics.
Η COSCO δεσμεύτηκε ότι θα ναυλώσει τα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την χρηματοδότηση τους αλλά και την πληρότητα του μεταφορικού τους έργου.


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.