Κίνα: Στο 7% η ανάπτυξη την επόμενη πενταετία

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο έθεσε ένα λιγότερο φιλόδοξο αναπτυξιακό στόχο για τη 2η οικονομία του κόσμου, στο 7% για την επόμενη πενταετία και δεσμεύτηκε να περιορίσει τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο που θα αποτελέσει για το Πεκίνο η ανατίμηση του γουάν.
"Σε ορίζοντα πενταετίας (2011-15) έχουμε συμφωνήσει να φτάσουμε το στόχο της ανάπτυξης στο 7%", είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον συνήθη στόχο του 8% που θέτει το Πεκίνο.

Μιλώντας σε ένα φόρουμ μέσω του διαδικτύου ενόψει της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Κίνας που θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, ο Ουέν Τζιαμπάο επισήμανε ότι η ταχεία άνοδος των τιμών έχει επηρεάσει την κοινωνική σταθερότητα στη χώρα. "Το Κόμμα και η κυβέρνηση έθεταν ανέκαθεν ως προτεραιότητα τη διατήρηση των τιμών σε γενικά σταθερό επίπεδο", είπε. Ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Κίνα έφτασε το 4,9%, ήταν δηλαδή χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η κινεζική ηγεσία ανησυχεί για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στις τιμές των ακινήτων, των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων, που άγγιξαν το 10,3%.

Αναφερόμενος στο γουάν, ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μία φορά τις επικρίσεις που δέχεται η Κίνα από δυτικές χώρες, οι οποίες εκτιμούν ότι το κινεζικό νόμισμα είναι υποτιμημένο και δίνει στο Πεκίνο ένα "άδικο" πλεονέκτημα, "ντοπάροντας" τις εξαγωγές της. Υποστήριξε ότι η ανατίμηση του νομίσματος θα οδηγούσε στην πτώχευση ή το κλείσμιο πολλές επιχειρήσεις, θα χάνοντας παραγγελίες από άλλες χώρες και θα αυξανόταν η ανεργία.





ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.