Σε ελληνικά χέρια το 18,3% του παγκόσμιου στόλου


Οι Έλληνες ελέγχουν περίπου το 18,3% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και περίπου το 17,8% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων, καθιστώντας τους αξιόπιστους εταίρους των μεγάλων εθνών εξαγωγής και εισαγωγής. Αυτό επεσήμανε ο Γιώργος Α. Γράτσος, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link:
 « Οι ναυτιλιακές επενδύσεις δεν είναι ριψοκίνδυνες αν υπάρχει επαρκής κατανόηση της ναυτιλίας. Το κόστος φορτίων είναι η σημαντική παράμετρος που επηρεάζει άμεσα την προμήθεια, και ως εκ τούτου τη ζήτηση μεταφορών.

Ο μεγάλος όγκος δικαιολογεί την ανάπτυξη στις υποδομές για να δεχθεί μεγαλύτερα πλοία. Τα πλοία θα κινηθούν με ταχύτητα στην οποία μεγιστοποιούν τα κέρδη χρονοναύλωσης για οποιοδήποτε συνδυασμό ναύλων με την τιμή καυσίμων. Η κατανόηση αυτής της ενσωματωμένης ελαστικότητας στο σύστημα είναι σημαντική»υπογράμμισε και προσέθεσε:

« Οι διακυμάνσεις των τιμών των πλοίων από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα που προσαρμόζονται στον πληθωρισμό μπορούν μόνο να δικαιολογηθούν από τις χαμηλότερες προσδοκίες μελλοντικών κερδών.

Η απόσυρση πλοίων θα πρέπει να θεωρείται ως προϊόν. Τα ναυπηγεία είναι «μηχανισμοί καταστροφής εμπορευμάτων της αγοράς» πουβοηθούν να κρατηθούν τα κόστη εισροών χαμηλά για τις οικονομίες.

Οι ναυλώσεις διάρκειας δεν αντιπροσωπεύουν μεγάλη ασφάλεια στις κάμψεις της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών».


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.