Αδαμάντιος Πολέμης: Ο πεισματάρης εφοπλιστής

Συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας, η οποία είναι μι από τις παλαιότερες στον εφοπλιστικό χώρο. Ο Αδαμάντιος Πολέμης και ο αδερφός του Σπύρος ανήκουν στο δεύτερο σκέλος του ομίλου, που προέκυψε από τη δραστηριότητα του δεύτερου γιου του Σπύρου Μιχ. Πολέμη, Λεωνίδα (19091971), ο
οποίος συνεργάστηκε με τα αδέλφια του Μιχαήλ και Αυγουστή. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 οι γιοι του Σπύρος (γεν. 1944) και Αδαμάντιος (γεν. 1949) αυτονομήθηκαν και δημιούργησαν την Polembros Maritime στον Πειραιά, εταιρεία που το 1975 διαχειριζόταν, σύμφωνα με την ελληνική ναυτιλιακή επιτομή «Ευπόμπη», 5 πλοία.

Σε μια εικοσαετία η Polembros σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη και κατατάχτηκε μεταξύ των 10 μεγαλύτερων ελληνικών ναυτιλιακών. Το 1985 διαχειριζόταν 18 πλοία. Οι αδελφοί Πολέμη στο γύρισμα της χιλιετίας βρίσκονταν στην πέμπτη ή έκτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εφοπλιστικών ομίλων.

Οι δραστηριότητες της «Polembros Shipping» είναι σε όλο τον κόσμο και ο κύκλος εργασιών της φτάνει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων δολλαρίων. Μάλιστα, ο Αδαμάντιος Πολέμης έχει επενδύσει σε Head Funds του εξωτερικού, σε τράπεζες της Αμερικής και της Ρωσίας. Το σημείο κλειδί της κατακόρυφης αύξησης της δυναμικής του ομίλου ήταν η πολιτική που ακολούθησαν την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Όταν η ναυλαγορά ήταν πολύ χαμηλά ο όμιλος αντί να πουλά πλοία αγόραζε. Έτσι 10 χρόνια μετά ο στόλος έχει διπλασιασθεί πάλι φτάνοντας τα 31 πλοία μεταφορικής ικανότητας 3,5 εκατ. Τόνων.

Η υπόθεση της «JP Morgan Chase»
Για αρκετό καιρό απασχόλησε τα ΜΜΕ η δικαστική διμάχη που είχε η οικογένεια και κράτησε περισσότερα από δέκα χρόνια με την «JP Morgan Chase» ζητώντας 500 εκατομμύρια δολάρια για ατυχείς επενδύσεις. Τελικά, η Νταμ Ελίζαμπεθ Γκλόστερ, δικαστής του εφετείου στο Λονδίνο, απέρριψε το αίτημα των Ελλήνων τον περασμένο Νοέμβρη για τον λόγο ότι τα δύο αδέρφια δεν μπορούν να παραπλανηθούν εύκολα εξαιτίας της εμπειρίας τους στον χώρο.

Η χαμένη μάχη του «Πάτρα TV»
Δραστηριοποιήθηκε και στα ΜΜΕ καθώς το 2001 απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό «Πάτρα TV» δίνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναδιοργάνωση του. Ομως μετά από εφτά χρόνια παραλίγο να μπει «λουκέτο» στο κανάλι και κράτησε ένα μερίδιο παραχωρώντας το υπόλοιπο. Έχει μεγάλες εκτάσεις στις Κυκλάδες και επενδύει την τελευταία πενταετία στο real estate, αγοράζοντας γη και χρηματοδοτώντας ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.

Το πάρτι στην Ύδρα
Εκτός από την επιχειρηματική του δράση, ο Αδαμάντιος Πολέμης είναι γνωστός και για τα εκπληκτικά πάρτι του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έδωσε τον Οκτώβριο του 2009 στο Καμίνι της Ύδρας. Ηταν το πάρτι γενεθλίων του εφοπλιστή, που εξελίχτηκε σε παραμύθι στον ιστορικό πύργο Castello που ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε beach bar-restaurant).
Περισσότεροι από πεντακόσιοι φίλοι του εορτάζοντος -από το χώρο κυρίως της ναυτιλίας- του τραγούδησαν το θρυλικό «Happy birthday Mr President», ενώ το κέφι απογείωσαν οι DJ inspyro και Νίκος Ασπιώτης.

Το πάρκινγκ στο Μπατσί
Η οικογένεια Πολέμη έχει τις ρίζες της στο νησί των εφοπλιστών, την Ανδρο και βέβαια ο Αδάμαντιος Πολέμης ποτέ δεν ξεχνά τον τόπο του. Όσοι έχουν βρεθεί στο δημοφιλέστερο μέρος του νησιού, το Μπατσί δεν γνωρίζουν ότι προφανώς έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους σε ιδιοκτησία του. Το Δημοτικό πάρκινγκ στεγάζεται σε οικόπεδο, το οποίο παραχωρεί δωρεάν εδώ και χρόνια.

Η ανιψιά – τραγουδίστρια
Η οικογένεια έχει και την... καλλιτεχνική της διάσταση πέρα από το θέατρο στη Σχοινούσα. Πρόκειται για την Κατερίνα Πολέμη, κόρη του Σπύρου και ανιψιά του Αδαμάντιου Πολέμη. Απόφοιτος μουσικής του πανεπιστημίου της Βοστώνης βρέθηκε πρόσφατα στη Σχοινούσα όπου τραγούδησε έπαιξε κιθάρα και πιάνο, και τραγούδησε στους ρυθμούς της τζαζ και της latin ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει γράψει η ίδια. Η Μητέρα της Ζουσάρα είναι Βραζιλιάνικης καταγωγής.
Απο το - http://www.theplayer.gr/index.php?ID=aWjs2vUcoDL3ElgZ&Rec_ID=36976

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.